Eram tare chitit să plec de la Vodafone astă-vară. Până când m-au sunat și m-au prostit. Am primit shitloads de net 4G (6.5 GB / luna), abonament redus de la 39 la 35 EUR, optiunea roaming pe zi gratis, un telefon Huawei P8 lite gratis (de-abia apărut pe piață), și alte mici beneficii (spațiu în cloud, antivirus de la Vodafone, etc). Plătesc mai puțin ca înainte datorită traficului inclus, deși aveam abonament mai ieftin, iar telefonul îmi place foarte mult: a scăpat teafăr dintr-un accident de mașină, și a primit și update la Android 5.1.
Specificații
- Procesor Kyrin (nebunie marca Huawei) octa-core la 1.2 GHz
- 2 GB RAM
- 16 GB stocare interna
- Ecran IPS 5″ cu rezoluție HD 720p
- GPU Mali-450
- Camera principala de 13 MP (video 1080p@30fps) si secundara de 5MP (video 720p@24fps)
- GPS, Bluetooth 4.0, slot microSD (sau nano-sim)
- baterie de 2200 mAh – o zi de utilizare intensa (inclusiv navigare cu GPS cam 30 de min)
- interfata Huawei EMUI 3.1
Mai multe informații, aici.
Unboxing Huawei P8 lite
Cutia conține un cablu microUSB, un adaptor pentru priză 220V, o pereche de căști normale (nu in-ear – slavă cerului!), o cărticică destul de stufoasă în care sunt scrise chestii cu care nu mi-am bătut capul, certificatul de garanție, și un ac pentru umblat la sertarul cu SIM. Cutia e foarte stilată, mi-a plăcut cum arăta. A, și vine cu și cu folie de bună calitate gata aplicată pe ecran.
Aspect
Trebuie să fiu sincer și să spun că este probabil cel mai frumos telefon pe care l-am avut. Are linii elegante, este subțire, dar robust. Cadrul de aluminiu face toți banii, iar carcasa de plastic este finisată foarte mișto. Nu scârțâie și nu scoate zgomote ciudate. L-am scăpat de câteva ori pe jos, ba a fost chiar “victimă” într-un accident de mașină din care n-a ieșit decât cu o zgârietură superficială pe folia de care am vorbit mai sus.
Sistem de operare
Huawei P8 lite mi-a venit cu Android 5.0, deși fusese lansat inițial cu 4.4 și cu EMUI 3.0. După ce au primit critici până la cer și înapoi, chinezii au făcut repede ce au făcut și au lansat update-ul la Lollipop, varianta 5.0, ca la 2 luni să lanseze update-ul la 5.0.1 și încă vreo 2 hotfixuri. Astăzi am primit update la 5.1, ceea ce a fost o surpriză foarte plăcută, mai ales știind faptul că Huawei rămâne în urmă cu evoluția Android. Se pare că au apărut schimbări de bun augur în strategia lor.
Păcat că tot insistă să folosească porcăria aia de Emotion UI care vrea să copieze interfața de iPhone. Nu am suportat niciodată “simplitatea” aparentă a Apple, și primul lucrul pe care l-am facut după ce am pornit telefonul și mi-am asociat contul de Google a fost să instalez Google Now Launcher. Se mișcă foarte bine cu launcherul de la Google și arată foarte bine în combinație cu tema de UI de la Huawei.
Baterie
Având în vedere că n-are decât 2200 mAh, nu mă așteptam să reziste foarte mult. Venind de la Lenovo S860, care are o baterie aproape dubla și tot reușeam sa-l omor într-o zi jumătate, nu mă surprinde faptul că uneori nu ajung să-l încarc seara până să se închidă. Până la urmă n-am ce să-i reproșez, avand în vedere că îl folosesc și pentru convorbiri și mesagerie, și pentru YouTube, și pentru navigare cu Waze sau cu Google Maps și pentru remote desktop sau SSH uneori.
Cameră
Nu pun poze, că se pot găsi și pe gsmarena, și pe alte site-uri de profil. O să zic doar câteva impresii. Îmi place pentru că redă bine culorile, face poze decente în lumină artificiale și bune în lumina naturală. Are și câteva filtre și preset-uri drăguțe, inclusiv panoramă, iar camera secundară își face și ea treaba onorabil. Nu sunt nici mare fan selfies, nici poze nu fac prea multe, așa că nu am ce să comentez mai mult. Overall având în vedere nevoile mele în materie de poze cu telefonul, sunt foarte mulțumit.
Concluzie
Nu am cum să mă plâng de alegerea telefonului, pentru că l-am primit pe gratis. Dar probabil că l-aș fi ales tot pe el, sau ceva similar ca specificații, având în vedere bugetul de care dispuneam. Îmi fac treaba cu el, și sunt foarte mulțumit de cum se mișcă, de cum arată și de ce poate să facă. În magazine, la ora actuală, Huawei P8 lite costă 1100 lei la emag, 949 lei la cel.ro și 1000 de lei la Flanco. Consider că e o alegere bună la banii ăștia și are cam tot ce-i trebuie pentru a face o impresie bună încă de la prima întâlnire.
Sursă foto: store.orange.com
Leave a Reply